Nieuwsbrief April 2018

Onze beleving van tijd verandert. Valt het je op? Alles lijkt zo razendsnel te gaan. Als je dat ergens benoemt, zullen velen je bijvallen. Ga je dan googelen op dit fenomeen, kom je dingen tegen als:
– de sluiers worden dunner,
– de frequenties zijn aan het verhogen
– we zitten niet langer in de 3e dimensie, maar in 5D…
Leuk, maar wat wordt daar dan mee bedoeld?
Met deze vraag ging ik in meditatie en het beeld dat ik kreeg was dat van een toverbal. Ken je die balletjes nog? Zo’n ouderwets snoepje, dat in je mond telkens van kleur veranderde en dan jij steeds maar kijken welke kleur er nu weer te voorschijn was gekomen. Afhankelijk van je gesabbel of schuren met je tong, veranderde de kleur aan de ene kant soms sneller dan aan de andere kant.. Soms vloeiden de kleuren nog een beetje in elkaar over. Dan was het eerst de restjes van de oude kleur weg likken om zo de volgende kleur helemaal te voorschijn te laten komen. Magisch als kind zijnde…, maar oef…wàt een kleurstoffen!
Kleuren hebben hun eigen frequenties. Onze levensprocessen brengen hun eigen emoties met zich mee, zoals blijdschap, teleurstelling, zorgen, verdriet, eigenwaarde of gebrek daaraan, liefdevolle gevoelens…noem maar op. Deze emoties hebben ook hun eigen frequenties en daar gaan we op een bepaalde manier mee om. Noem het onze levenslessen. Te vergelijken met een kleur van onze toverbal. We groeien door deze levenslessen, worden “wijzer”, veranderen van kleur/frequentie. Zo worden we telkens weer uitgedaagd om te “dealen” met bepaalde processen om ervaringen op te doen. In de achter ons liggende tijd waren we gewend om op een bepaalde manier hierop te reageren, bv vanuit overtuigingen, eerdere ervaringen, enz. We zaten in een bepaalde kleur van onze toverbal, noem het 3D. Nu zijn de frequenties aan het verschuiven of heb je het idee dat dit zo lijkt. Onze ervaringen/belevingen van tijd en ruimte veranderen. Misschien gaan we ook wel door een versnelling van tijd en ruimte vanuit het centrum van onze Melkweg. Hoe je het ook ziet: onze ervaringen van tijd en ruimte zijn aan het veranderen.
Terug naar onze toverbal… we zitten in de overgang van de ene kleur (frequentie) naar een volgende kleur. Misschien willen we her en der nog wat oude restanten weg likken. Lees: Oude ervaringen, patronen, overtuigingen opruimen. We gaan mee met onze tijdsverschuivingen. Nu dient de volgende kleur zich helemaal aan. We zitten in de lagere regionen van 5D.
We ervaren een versnelling van tijd en reageren of ervaren soms bepaalde situaties anders dan we gewend waren. Ieder op zijn of haar eigen wijze, in het eigen tempo. Er is geen handleiding voorradig. Het lijkt wel of we onszelf een beetje opnieuw moeten uitvinden. Alsof we gevoeliger reageren of meer waarnemen. Dat is ook zo! En dat kan best even wennen zijn. Sommigen van ons voelen zich wat depressief, slapen slechter of onregelmatiger, zijn sneller geïrriteerd, voelen zich grieperig, enz. We zijn aan het wennen en aan het aanpassen aan onze nieuwe laag. Daarmee zijn we bewust of onbewust ook aan het onderzoeken hoe we emotioneel hiermee om kunnen gaan en dat maakt soms wat wiebelig. In onze toverbal pakken we soms zelfs al wat schemering van weer de volgende laag op en kunnen we zomaar een gevoel hebben dat we op dat moment niet helemaal kunnen plaatsen. Laat het zijn wat het is, blijf open voor de ervaring en kijk/voel wat het met je doet. Hiermee ontstaat ook de situatie dat we gedroomde wensen waarheid mogen en kunnen laten worden. Dat past bij de nieuwe kleur waar we in terecht gekomen zijn.
Weet wel dat we het allemaal in ons eigen tempo doen. We sabbelen immers niet allemaal even hard, gaan niet allemaal op hetzelfde tempo door onze processen heen. We hebben verschillende levenservaringen. Ieder in ons eigen proces van groei en bereidheid. De ene mens is niet beter dan de ander. We doen het allemaal samen. Ieder op eigen wijze en dat is niet altijd makkelijk. Het is misschien goed om dat voor ogen te houden. Heb respect voor elkaar en gun ieder zijn eigen tempo en proces. Luister en blijf open met een liefdevol hart. Geniet van je eigen spirituele toverbal van groei en meegaan met de nieuwe tijd.